De espresso melange van Anne&Max bestaat uit 100% biologische arabica bonen van de allerhoogste kwaliteit. 

De melange is met veel zorg samengesteld om een perfecte smaakt te geven in zowel een espresso als een koffie met melk. De Anne&Max blend is ook voor thuis verkrijgbaar.

In de Anne&Max blend zitten drie soorten koffie; één Braziliaanse en twee verschillende soorten Ethiopische.  

Brasil

De Braziliaanse koffiebonen in de blend komen uit Zuiden van het Zuid-Amerikaanse land, uit een streek die Minas Garais heet. De koffiebessen die op zo'n 1100 meter hoogte groeien worden met de hand geplukt en in de zon gedroogd waardoor de zoeten van het vruchtvlees in de koffiebonen trekken.

Yirgacheffe 1

Yirgacheffe is een streek in Ethiopië rond het plaatsje Yirgacheffe. De koffie in de melange komt van een coöperatie waar 300 boeren bij aangesloten zijn. Deze boeren verbouwen koffie op kleine stukken grond van 0,25 tot 1,5 hectare. Dit doen zij in eigen tuin, omringd en overschaduwd door andere gewassen, zodoende de bijnaam ‘garden coffee’. 

Yirgacheffe 1 is een koffiesoort met de hoogste kwaliteitsgradatie. De koffie laat zich omschrijven als fruitig en kruidig.

DSC09648 1 1024x683  DSC09664 1024x683

Yigacheffe I Yigacheffe II

Guji (Sidamo 3)

Sidamo is een provincie in Ethiopië met een deelgebied genaamd Guji.  De koffie in de Anne&Max blend komt van een plantage genaamd Suke Quto. Op deze plantage hebben ze alles in eigen beheer. Van de groei van de stekjes tot het drogen van de koffiebessen. Op de plantage staan 3 soorten variëteiten koffie in een gebied wat 'semi - bos' heet, oftewel een redelijk open bos. De eigenaar van de plantage zorgt, naast dat hij zorg voor goede koffie, ook goed voor de natuur. 

Guji Suke Quto is een ongewassen (in de zon gedroogde) koffie met de hoogste kwaliteitsgradatie. De koffie is fruitig en fris met de smaak van rode bessen. Lees nog meer over onze Ethiopische koffieleverancier hier. 

Suke I Suke II

Suke III Suke IV