Anne&Max vegan bananenbrood
Door Anne
03/01/2022
Het recept voor één vegan bananenbrood
Wat heb je nodig?
- 600 gram banaan (gepeld)
- 1 appel
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 0,7 dl kokosroom
- 180 gram gesneden dadels
- 310 gram zelfrijzend bakmeel
- Klein handje havervlokken
- Mespuntje kaneel
- Snufje zout
Bereiding
Verwarm de kokosmelk in een pan (aan de kook) en wel er de dadelstukjes 10 minuutjes in. Pureer vervolgens de bananen en de appel in de keukenmachine, houdt 1 banaan apart, die leggen we er later bovenop. Voeg de bakmeel toe en roer alles goed door tot een glad beslag ontstaat. Vervolgens verdeel de massa over een bakblik, halveer de banaan in de lengte en leg hem er bovenop, strooi er wat haver over en bak vervolgens 50 minuten af in een voorverwarmde oven op 160 graden.
Om het extra lekker te maken
Maak jouw plak bananenbrood af met een warme bramencompote voor er bovenop! Het is super simpel en snel gemaakt. Zo maak je er een echt feestje van!
Wat heb je nodig?
- 100 gram bramen
- 1 eetlepel ahornsiroop
Bereiding
Doe de bramen in een pannetje met de ahornsiroop en een scheutje water. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten sudderen totdat het bramensap gaat indikken. Houd warm.
Leg vervolgens een goede eetlepel warme bramencompote op een plak vers uit de oven bananenbrood. Eet smakelijk!