Anne als barista

We hebben een aantal interviews gehouden met Baristi en franchisenemers van Anne&Max waarin we hen  vragen stelden over hun passie voor mooie producten, hun drive om de mooiste koffies te maken en dagelijks een glimlach op de gezichten van hun gasten te toveren. En Jasmijn is de eerste in deze reeks.

Jasmijn van den Thillart - Hoofd-barista van Anne&Max

Jasmijn is de hoofd-barista van Anne&Max en begeleid en traint de franchisenemers bij het streven naar de beste kwaliteit koffie. 

'Yes ik mag de aftrap doen!' verteld Jasmijn, wanneer we haar vragen voor dit interview. 'Vier en half jaar geleden ben ik als hoofd-barista begonnen bij Anne&Max Amsterdam-Zuid. Toendertijd werd ik uitgedaagd door de bedrijfsleidster Lisanne om de 'dubbele rosetta' te perfectioneren en daarmee ging ik aan de slag!

Na de door Anne&Max aangeboden SCAE barista skiils intermediate cursus gehaald te hebben, heb ik met een mede barista samen het huidige barista traject opgezet. Na een uitstapje van 3 jaar als bedrijfsleidster van Anne&Max Amsterdam-Zuid, ga ik me nu weer volledig op de koffie focussen van Anne&Max. Zin in!

 

Van Maxiato, Liefdesverdriet tot Chemex, wat is jouw favoriete koffie?

Naast een kleine latte in een glas om de dag mee te beginnen, drink ik het liefst filterkoffie. Doordat bij deze zetmethode het water langer in aanraking is met de koffie, worden er zo veel smaak opgenomen en kan je hiermee eindeloos spelen en variëren.

 

Welke bestelling maak je het liefst?

Het allerliefst maak ik een cafetière. Dit omdat deze gasten altijd zo blij worden wanneer je de koffie opschenkt aan tafel en ik hierbij wat van mijn koffie kennis kan overdragen.

 

Koffielanden. Welke staat bij jou boven aan?

Na koffieplantages te hebben bezocht in Indonesië en Bolivia, moet ik toegeven dat Colombia op dit moment mijn favoriet is. De arabica koffies uit Colombia zijn doorgaans fruitig maar hebben chocolade achtige afdronk, vooral wanneer je een washed koffie hebt komen deze smaken naar mijn mening goed tot hun recht!

Tot slot, waar ga je naast Anne&Max graag heen voor koffie?

Naast Anne&Max kom ik graag bij Caffènation in Amsterdam. Bert werkte als barista/brander bij Caffènation in Antwerpen en heeft nu zijn eigen zaak in Amsterdam geopend. Hij beschikt over mega veel koffie kennis die hij graag deelt met z’n gasten, daarnaast serveert hij de perfecte filterkoffie die hij wekelijks wisselt.'

download 3