VOOR IEDEREEN MET EEN GEBROKEN HART

Liefdesverdriet? Het weekend van (15/16/17 februari) helpt Anne&Max de pijn een beetje te verzachten; met de actie: Liefdesverdriet voor €3,50

Mocht dit nog niet genoeg zijn, vind je hieronder nog een aantal redmiddelen tegen serieus liefdesverdriet.

Top 5 - liedjes voor een gebroken hart:

  • Al Green - How can you mend a broken heart
  • Otis Redding - Pain in my heart
  • The Script - Breakeven
  • Amy Winehouse - Back to black 

En toch wel de all time favorite : Adele - Someone like you

 

Top 5 - Films om met de gordijnen dicht met een dekentje op de bank te kijken:

  • Once upon a time in the west
  • Blue valentine
  • Amélie
  • Eternal sunshine of the spotless mind
  • La vie d'adele

En misschien wel de bekendste van allemaal: The Notebook

Top 5 - Boeken om alles even te vergeten
  • Paolo Giordano - De eenzaamheid van de priemgetallen
  • Niccolò Ammaniti - Ik haal je op, ik neem je mee
  • Arthur Japin - Een schitterend gebrek
  • Haruki Murakami - Norwegian Wood
  • Ronald Giphart - Ik ook van jou

5 recepten om zoveel mogelijk chocolade te eten:

1. Havermout met rauwe cacao en vers fruit

In dit heerlijke ontbijtje kan je heel goed rauwe cacao gebruiken. Wij maken gewelde havermout.

Ingrediënten voor 2 porties: 100 gram bio havermout, wat zout, 1/2 liter kokosmelk, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel rauwe cacao en 1 dadel (zonder pit)

  1. Doe de havermout in een afsluitbare plastic bak of weckpot.
  2. Voeg het zout, de kaneel en de cacao toe
  3. Giet de kokosmelk erbij en roer goed door
  4. Zet de havermout in de koelkast en laat het tenminste 4 uur met rust 
  5. Giet / schep de havermout in de blender met de dadel. Blend totdat de dadel helemaal is opgenomen in de pap
  6. Snij vers fruit; bijvoorbeeld, blauwe druiven, mandarijn, sinaasappel en banaan
  7. Doe de helft van de havermout in een kom en voeg het fruit toe. Maak het ontbijt extra lekker met wat fijngehakte munt en wat noten.

fruit en granen 2017

 2. Ontbijtsmoothie met rabarber, peer, appelsap en rauwe cacao

Dit is een heerlijke smoothie voor winterse dagen. Omdat rabarber in de zomer van het land komt (Rabarber&frambozen taart!!) gebruiken we ingevroren rabarber

Ingrediënten voor een liter: 100 gram rabarber stukjes, 1 peer (geschild, zonder klokhuis), +/- 750 ml appelsap (troebel), 2 eetlepels rietsuiker wat kaneel en wat cacao

  1. Doe de rabarber, de peer, de rietsuiker en 1/2 liter appelsap in een steelpan en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken
  2. Zet het vuur af en laat het afkoelen tot het lauw is
  3. Voeg wat kaneel en cacao naar smaak toe
  4. Giet het fruitmengsel in een blender en voeg appelsap tot een liter toe
  5. Blend de smoothie tot alle ingrediënten fijngemalen zijn.

3. Café mocha met warme chocolademelk, espresso en kaneelslagroom

Dit is het ideale drankje om de pijn in je hart wat te verzachten! Je kunt het heel simpel maken of heel uitgebreid.

Ingrediënten: 1 Espresso, warme chocolademelk en slagroom met kaneel (of vanille - of allebei)

  1. Klop de slagroom en maak het op smaak met wat kaneel. Extra lekker is om er wat verse vanille doorheen te spatelen
  2. Warm 250 ml. chocolademelk op en zet 1 espresso
  3. Doe de warme ingrediënten in een groot glas en schep (of spuit) de slagroom er boven op
  4. Vergeet de koffie niet nog lekkerder te maken met wat fijngehakte chocolade of cacao

 Tony Choc

4. Anne&Max witte chocoladetaart

Voor dit recept heb je iets meer tijd nodig, maar dan heb je wel een hele taart om al je verdriet mee weg te eten!

Benodigdheden:

Voor de bodem: 350 gram boter, 400 gram bloem, 300 gram suiker, 6 ei dooiers en een snuf zout

Voor de vulling: 1/2 liter slagroom en 200 gram witte chocolade

Bereidingswijze:

Meng 200 gram boter met de overige ingrediënten voor de bodem in een bak en kneed het stevig door tot het glad deeg is. Rol het deeg uit met een deegroller. Plaats de plak deeg op bakpapier op een bakplaat en bak het 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat het deeg vervolgens helemaal afkoelen.

Maal vervolgens het afgekoelde deeg in de blender tot het poeder is. Kneed het poeder in een bak met de overgebleven boter opnieuw tot deeg. Bekleed met het deeg de bodem van een ingevette of met bakpapier beklede bakvorm van 22 cm. Bak de bodem blind af; 20 minuten op 150 graden. Laat de bodem vervolgens 24 uur koel onder druk rusten. (het beste kan je de vulling voor het blind afbakken erin laten of er bijvoorbeeld een pan op zetten)

Tip: als je niet veel tijd hebt om de bodem helemaal zelf te maken kan je ook bijv. 1 pak bastogne koeken gebruiken. Maal dan de bastognekoeken in de blender tot poeder en vermeng het met 60 gram boter. Je hoeft het dan niet af te bakken.

Smelt voor de vulling de witte chocolade au bain marie. Klop vervolgens de slagroom op, maar niet te stijf en meng de gesmolten chocolade door de slagroom. Vul de bakvorm (zonder de blindvulling) met het mengsel en zet het tenminste 8 uur in de koelkast.

Je kunt de witte chocoladetaart serveren met bijvoorbeeld jam of verse vruchten. 

 wc

Je kan hem uiteraard ook in een grote fijne stoel opeten met Adele in je oren en het boek van Haruki Murakami onder je arm. Het warme dekentje verzorgen wij uiteraard ook!