TIJD VOOR THEE

Bij Anne&Max hebben we een uitgebreid assortiment thee. Thee om wakker te worden, thee die perfect smaakt bij taart, thee voor bij de lunch en natuurlijk thee voor bij de High Tea.

Thee om wakker te worden

Een espresso is natuurlijk heerlijk om mee wakker te worden, maar thee kan ook! We hebben een stevige ontbijtthee, namelijk de Earl Grey. Deze biologische Ceylon groeit in Sri Lanka en wordt gearomatiseerd met echte Bergamot olie. De thee heer een zeer vol aroma met een balans van zoet en bitter. Earl Grey is een uitstekend thee voor bij het ontbijt, maar ook voor bij chocolade zoals bij de sinaasappel-brownie. 

Zet-advies Earl Grey: Gebruik voor een theekop 3 gram thee. Gebruik water dat net van de kook is (ongeveer 90 graden) en laat de thee 1 à 2 minuten trekken.

 

Thee en taart

Thee laat zich uitstekend combineren met eten, maar ook met taart. Een goede combinatie is bijvoorbeeld de Verveine met de Anne&Max witte chocoladetaart. Verveine is eigenlijk geen thee maar een tisane of kruidenthee. Verveine, ook wel IJzerkruid genoemd, is een citroenachtig plantje dat oorspronkelijk uit Chili komt. De theesoort is bijzonder populair in Frankrijk en smaakt heerlijk fris en citroenig. De Verveine van Anne&Max is volledig biologisch.

Zet-advies Verveine: Gebruik voor een theekop 3 gram thee. Laat het gekookte water wat langer afkoelen tot het ongeveer 70 graden is. Zet je Verveine in te heet water dan verbrand het kruid en krijg je een zeer bittere smaak. Laat de Verveine 3 - 5 minuten trekken.

 

Thee en lunch

In Azië weten ze het al heel lang. Eten en thee is een uitstekende combinatie! Afhankelijk van het lunchgerecht dat je kiest hebben we bij Anne&Max een bijpassende thee. Jasmijn thee is heerlijk bij een Yacht-club en Gunpowder bijvoorbeeld zeer goed in combinatie met hartige producten zoals kip en bacon zoals bij de Super-club. De biologische groene Jasmijnthee van Anne&Max komt uit China en wordt op traditionele wijze op smaak gebracht met gedroogde jasmijnbloemen. De thee smaakt zacht en bloemig.

Zet-advies Jasmijnthee: Gebruik 3 gram thee voor een kop thee. Gebruik water dat even van de kook is (ongeveer 85 graden). Laat de thee 2 à 4 minuten trekken.

 

Middagthee

De middag is natuurlijk het klassieke moment om thee te drinken. Bij Anne&Max kan je elke dag van de week terecht voor  High Tea. De High Tea bestaat uit veel verschillende (huisgemaakte) hartige en zoete hapjes zoals sandwiches, koek en soepjes maar ook taart en scones. Gelukkig mag je bij de High Tea zelf thee uitzoeken, net zoveel als je wilt. Een lekker combinatie met de High Tea sandwiches is de Gunpowder thee. Deze biologische thee van Anne&Max is donkergroen van kleur en de blaadjes zijn opgerold zodat het eruit ziet als buskruit. De groene thee komt uit China en heeft een zachte rokerige, licht grassige, smaak die heel goed combineert met hartige producten als kazen en groenten.

Zet-advies Gunpowder: Gebruik 3 gram per kop. Gebruik water dat al even van de kook is (ongeveer 80 graden). Laat de thee kort trekken. 1 à 2 minuten

 

Mag ik met je mee? Thee!

Natuurlijk kan je bij Anne&Max genieten van alle verschillende soorten thee; maar je kunt ze ook mee nemen om thuis thee te maken. Zoals onze Vandaag-Blijf-Ik-Binnen Thee. Dit is een uitgesproken rooibos-thee met sinaasappel, kardemom, kaneel en gemberwortel.

Zet-advies Vandaag-Blijf-Ik-Binnen: Gebruik 2 gram per kop. Gebruik water dat net van de kook is (ongeveer 90 graden). Laat de thee ongeveer 2 à 3 minuten trekken.