Menu

-

Vestigingen

Alle
Terug
Terug

Wakker worden in Anne&Max stijl

Vroeg opstaan in de winter is niet altijd even makkelijk (al helemaal als je er na drie keer snoozen toch echt uit moet). Buiten is het nog donker en koud, en onder jouw dikke deken is het daardoor extra aantrekkelijk om te blijven liggen... Met deze tien gouden Anne&Max regels kom je straks wél makkelijk je bed uit!

Door Max

19/04/2019

Bij Anne&Max hebben we een belangrijke doelstelling voor de ochtend: wij helpen je wakker worden! We hebben verschillende soorten ontbijt, elke dag de beste koffie en thee, verse sappen, snelle wifi, kranten, goede ontbijtmuziek en we helpen je met de grootste glimlach. 

Anne, de beste manier om je dromen uit te laten komen is wakker worden. Max 

Ochtendrituelen 

Hoe spontaan je ook bent, mensen houden van ritme. Elke dag de wekker om dezelfde tijd zetten helpt dus. Een ‘wake -up light wekker’ helpt om te zorgen dat je rustig wakker wordt en dat het in de winter ook licht lijkt. 

Nog even niet opstaan

Een goede manier om je dag te beginnen is om nog even in bed te blijven en te bedenken wat je die dag allemaal gaat doen. Denk aan de resultaten die je wil behalen en aan de energie die je ervan krijgt. Bedenk hoe je er een mooie dag van kunt maken! 

Muziek

Zet tijdens je ochtendrituelen (je klaarmaken in de badkamer, aankleden, ontbijten) mooie rustige muziek aan. Zo begint de dag een stuk vriendelijker! 

Rekken en strekken

Je hoofd is waarschijnlijk nog niet wakker, maar je lichaam ook niet. Daarom is het aan te raden om elke ochtend rek- en strekoefeningen te doen om je lichaam op gang te helpen. Max raadt de zonnegroet aan. Bij deze yoga-oefening rek je de belangrijkste spieren in je lichaam en komt de energie vanzelf op gang. 

Goede voorbereiding is het halve werk

‘s Ochtends heb je soms helemaal geen zin om je leuk aan te kleden. Als het koud is, wil je het liefst snel een warme kop koffie drinken of terug in bed duiken. De rest van de dag baal je dan als je weer een grote trui hebt aangetrokken. Leg daarom, de avond van tevoren, de kleding klaar die je de volgende dag gaat aantrekken. 

Ontbijt

Over dit punt valt weinig verder te zeggen. Ontbijten is namelijk één van de belangrijkste maaltijden van de dag en er zijn zoveel lekker ontbijtjes die je thuis kunt maken. Denk aan yoghurt met muesli en verschillende soorten vers fruit of gewelde havermout. Maar vergeet naast je ontbijt ook niet een lekker vers sapje. 

Niet te ingewikkeld

Waarschijnlijk heb je in de ochtend niet alle tijd van de wereld. Maak het jezelf daarom makkelijk en maak slimme keuzes. Kies bijvoorbeeld voor overnight oats, zodat je de volgende ochtend alleen nog wat fruit hoeft toe te voegen voor een smakelijk ontbijtje. Of zet de avond van tevoren alle ingrediënten voor je verse ontbijtshake alvast klaar. Je kunt ook sapjes invriezen en dan ‘s avond uit de vriezer halen. Uiteraard gaan er wat vitamines verloren, maar het is beter dan niets! 

De allerlekkerste koffie of thee

Koffie of thee zetten is een mooi ritueel om je dag goed mee te beginnen. Vaak is er op kantoor niet echt goede koffie en thee beschikbaar, dus waarom niet gewoon thuis beginnen met wat beters? In onze blog over verschillende zetmethoden lees je over wat voor jou de prettigste optie is om koffie te zetten. 

Ontdek de verschillende zetmethoden

Koffie to go

Moet je lang reizen of is de koffie op kantoor net slootwater? Zet dan gewoon meteen een extra kopje koffie of thee voor in een re-usable cup. Het zal je verassen hoe prettig het is om tijdens een lange autorit of treinreis te ontspannen met een warme drank. 

Goedemorgen

Wens de eerste mensen die je tegenkomt een bijzonder goede morgen! Je krijgt zeer waarschijnlijk een vriendelijk ‘morguh!’ terug. En wat denk je hoe die persoon die elke ochtend tegenover je in de trein zit zal reageren als je een keer vers gezette koffie voor hem/haar meeneemt!  

Meer verhalen