Menu

-

Vestigingen

Alle
Terug
Terug

Zaaien voor de toekomst

Bij Anne&Max geloven we in meer dan alleen heerlijke koffie en de gezelligheid van ons café. Wij geloven in duurzaamheid en in het teruggeven aan onze omgeving. Daarom zijn we trots op onze zzzamenwerking met The Pollinators, die zich inzet voor de bij en andere bestuivende insecten tijdens de ‘Voer de Bij Bij’ campagne.

Door Max

13/05/2024

Een handje helpen 

Een deel van het Anne&Max team heeft onlangs, samen met nog heel veel andere vrijwilligers, de handen uit de mouwen gestoken om honderden pakketjes met inheemse bloemzaadjes in te pakken. Dit doen we voor de Voer de Bij Bij campagne. De pakketjes met bloemzaadjes zijn naar 6000 verschillende voedselbanken voor bijen door heel Nederland en België verstuurd. Dit zijn huishoudens die zich aanmelden als voedselbank, waar iedereen gratis biologische bloemzaadjes kan ophalen. Deze zaadjes helpen bij het creëren van meer biodiversiteit en voedselbronnen voor onze bestuivende vrienden.  

Anne, we moeten het even over de bloemetjes en de bijtjes hebben. Max

 

Voer de Bij Bij

Sinds een aantal jaar vindt de Nationale Zaaidag plaats op Earth Day. Bij Anne&Max dragen we ons steentje bij door bij elke aankoop van een Paasbox of Paasplank een zakje bloemzaadjes cadeau te doen. We moedigen iedereen aan om deze zaadjes te planten en zo de natuur een handje te helpen. 

Dit is geen bijzaak 

Deze actie is onderdeel van ons partnerschap met de Nationale Zaaicoalitie. Wij vinden het een noodzaak om in actie te komen voor de bijen en andere bestuivers die een essentiële rol spelen in onze voedselketen. Het is geen geheim dat het slecht gaat met veel bestuivende insecten. Door verstedelijking, het gebruik van pesticiden en eentonigheid in het landschap, hebben deze cruciale dieren het moeilijk. De achteruitgang van bijen kan significante gevolgen hebben voor onze voedselvoorziening en natuurlijke ecosystemen. Door lokale inheemse bloemen te planten, helpen we niet alleen de biodiversiteit te vergroten, maar zorgen we ook voor meer kleur en leven in onze steden en dorpen.

Nationale Zaaicoalitie

Samen met The Pollinators nodig we onze gasten uit om deze belangrijke zaak te ondersteunen. Je krijgt inheemse bloemzaadjes van ons mee bij de Paasplank of –box die je kunt planten op de Nationale Zaaidag. Doe je mee met ons in deze bloeiende missie? 

Meer verhalen